Alex Rosén er en mann som har vært med på mye. Alt fra å være stuntreporter i ungdomsprogrammet U i 1991 til å lage TV-serien Berserk mot Nordpolen i 2003. Han har til og med gjort innbrudd i russetiden.

Alex Rosén var russ i 1986. En tid hvor russen var mindre organisert og dyre russebusser nærmest var ikke-eksisterende. Vi tok en prat med han for å høre hva han gjorde i russetiden – og hva han eventuelt ville gjort annerledes.

Arresterte blåruss

På spørsmål om hva det villeste han gjorde i russetiden, svarer han innbrudd. Alex sier han var med i PVS (Piker Vin og Sang), og at de gjorde innbrudd på Avløs t-banestasjon for å stjele brannslukningsapparater.

– Brannslukningsapparatene brukte vi for å arrestere blåruss. En russetype vi ikke kunne fordra på den tiden, sier han med et smil.

Hatt sex i alle russtider

Alex sier han var forelsket ved flere anledninger under russetiden. Men han forsikrer om at seksuelle aktiviteter også ble gjennomført uten at forelskelse var involvert. På spørsmål om i hvilken russetid han sist hadde sex, svarer han muntert at han har hatt sex i alle russetider. (…med kona)

– Mitt råd til russen er så enkelt som å ha det gøy. Nå høres jeg kanskje ut som en gammel mann, men tiden etter russetiden går fort. Gjør mye gøy og ikke spar på noe. Det eneste du kan gjøre er å angre, og det er ikke så farlig, sier han.

Russelåter – vår tids ungdomsopprør

På spørsmål om hva som skiller datidens russ fra nåtidens russ, sier han det virker som at russen blir yngre for hvert år.

– Vår tids ungdomsopprør er russelåter. Elvis sine hofter om igjen.

Hva ville du gjort annerledes dersom du var russ i dag?

– Vært edru og lest fag for å slippe å gå voksengym. Men som sagt tidligere. Det eneste man kan gjøre er å angre.